Het huis

Gasthuis Pur Sang

Het Gasthuis is een unieke lokatie om met familie en vrienden een nacht of weekend gast te zijn en je toch thuis te voelen. De villa is omgeven door een parkachtige tuin waar het heerlijk vertoeven is.
Het Gasthuis ligt in een prachtige omgeving, dichtbij de Waal, tussen de boomgaarden en is een ideale uitvalsbasis om naar buiten te gaan.

Het Gasthuis is een ideale plek om een weekend te vertoeven met familie of vrienden. Heerlijk tafelen binnen of buiten, een potje tafeltennis of jeu de boules, uitgebreid koken, lekker ontspannen in de sauna of wandelen in de omgeving.

Maar ook voor een managementweekend is het heel geschikt. De ruimte en rust zullen u zeker inspireren.

Droompand

Het statige pand uit de tweede helft van de 19e eeuw is oorspronkelijk als woonhuis gebouwd en heeft daarna de functie van gemeentehuis van de gemeente Dodewaard gekregen. Het pand is in de 19e eeuw opnieuw gebouwd op een oudere bouwplaats uit de 16e eeuw getuige de aanwezige tongewelven in het souterrain.

De villa is omgeven door een parkachtige tuin met een historische aanleg en diverse monumentale bomen. De natuur is ook binnen te beleven. De hoeveelheid licht en ruimte geven direct het goede gevoel.

In 2013 is het pand grondig  verbouwd en gerestaureerd.

Inrichting

Het Gasthuis is helemaal (in)gericht op waarden zoals rust, ruimte, natuur en gezondheid.
Er is bewust gekozen voor een sobere, harmonieuze inrichting met gebruikte spullen van Nederlandse ontwerpers en Nederlands fabricaat. Vanuit het perspectief van duurzaamheid is het niet nodig om steeds weer nieuwe materialen te laten produceren en de hele wereld over te vliegen. Dichtbij huis is er zoveel moois en dat bieden we onze gasten in het Gasthuis Pur Sang.

Ook rondom het Gasthuis zijn er volop mogelijkheden: even rustig zitten in een van de prieeltjes in de parkachtige tuin, alleen of in kleine groepjes. Het maken van een korte wandeling door de tuin onder de monumentale bomen door. Een kijkje nemen bij de grote vissen in de vijver of een potje jeu de boules spelen op de baan achter het pand. Of even stil staan bij de kunstzinnige bankjes of handen bij de vijver. En op het grasveld gelegen achter het pand kan je lekker buiten bewegen.

Indeling

Het Gasthuis heeft 4 verdiepingen:

Souterrain
In het souterrain is een professionele gym met cardio- en krachtapparatuur aanwezig. In de 16e eeuwse gewelfkelders staat ook een loopband. Een tafeltennistafel zorgt voor het spelelement.

Ook staat er in de kelder een kast waarin de attributen voor buiten liggen, zoals jeu de boulesballen en badminton rackets, en ook kussentjes voor op de picknick banken. Want wat is er nu lekkerder om bij mooi weer samen buiten te zitten, te lunchen of te dineren.

Daarnaast is er in het souterrain ook een rustgedeelte bestaande uit twee sauna’s (een traditionele Finse sauna en een infrarood sauna), een stoomcabine en een ruimte om te relaxen.

Bel-etage
Op de bel-etage bevindt zich een grote keuken met kookeiland, waaraan je samen kan ontbijten of lunchen. De keuken is voorzien van de benodigde apparatuur, servies, bestek, pannen e.d. om uitgebreid te kunnen koken. In de bijkeuken staat een machine voor koffie en thee en een extra vaatwasser. Dineren is heel bijzonder aan de lange tafel in de oude stijlkamer ‘De Waal’ die zich ook op deze  verdieping bevindt.

Eerste etage
Via de statige trap kom je op de eerste etage. Op deze etage is de woonkamer met TV. Aansluitend bevindt zich de tweede keuken, waaraan je ook kan ontbijten, lunchen of borrelen. Ook bevindt zich hier een slaapkamer met 2-persoonsbed met aansluitende badkamer en een wc. Daarnaast is er nog een grote ruimte die gebruikt kan worden voor presentaties, groepssessies of als mooie speelruimte voor kinderen.

Tweede etage
Het Gasthuis heeft 7 slaapkamers waarvan  zes op de tweede etage. Alle slaapkamers op deze verdieping hebben twee slaapplaatsen die los van elkaar staan, maar naar wens ook naast elkaar geplaatst kunnen worden. De slaapkamers zijn ook als eenpersoonskamers te gebruiken.
Vier slaapkamers hebben een eigen douche op de gang. Twee slaapkamers hebben een aansluitende badkamer met douche, wastafel en toilet. Alle kamers zijn voorzien van een wastafel en een zitje.

Het Gasthuis heeft ook een Dependance gerealiseerd, deze Dependance bevindt zich op hetzelfde terrein en is alleen in combinatie met het Gasthuis te huur.

Dependance

Met de Dependance heeft het Gasthuis het aantal slaapkamers verdubbeld, dat betekent dat er 14 slaapkamers zijn voor 1 of 2 (en sommige voor 3) personen. Zo kunnen 30 slaapplaatsen gerealiseerd worden.
De Dependance is ook sober en harmonieus ingericht met een meer Scandinavische touch. Duurzaamheid is het uitgangspunt geweest. Licht en ruimte geven het juiste gevoel.

Slaapkamers
Op de eerste verdieping van de Dependance zijn 6 slaapkamers geschikt voor 2 personen. Elke slaapkamer is voorzien van een eigen badkamer. De 7de slaapkamer bevindt zich aan de andere kant van de keuken ook op de eerste verdieping.

Wanneer u met een grote groep tot 30 personen comfortabel wilt overnachten, dan kan het Gasthuis met Dependance u dat bieden.

Ook is de Dependance beschikbaar voor een private dinner in combinatie met een overnachting. Of wilt u in alle rust een strategisch weekend met uw managementteam, het is allemaal mogelijk. Of heeft u een andere wens, we denken graag met u mee om met u tot een goede oplossing te komen.

Faciliteiten

Het Gasthuis is voor 1 of 2 nachten te huur van vrijdagavond tot en met zondagmiddag. Er kan met maximaal 16 personen overnacht worden. Daarnaast kunnen er in de Dependance nog 14 gasten worden ondergebracht.

De grote keuken op de bel-etage nodigt uit om zelf uitgebreid te koken, zeker wanneer je tijd genoeg hebt. Samen koken is ook gezellig en geeft energie en leidt tot andere gesprekken aan de keukentafel. Juist geen zin of inspiratie om zelf te koken, laat je diner verzorgen door een cateraar of bereiden ter plekke door een privé-kok.

Het Gasthuis heeft ook faciliteiten om letterlijk in beweging te komen. Samen bewegen in de trainingsruimte in het souterrain. Of een wandeling in de uiterwaarden aan de Waal of lekker fietsen over de kronkelige dijkjes tussen de fruitboomgaarden. Op het grasveld achter het Gasthuis even badmintonnen of gewoon met een bal aan de slag. En wat kan het mooi zijn om na het eten onder genot van een wijntje een potje jeu de boules te spelen.

Buiten is het sowieso een genot om door de parkachtige tuin te wandelen en een kijkje te nemen bij de vijver met prachtige vissen of gewoon even weg te dromen onder de eeuwenoude rode beuk starend naar de glinstering van de fontein.

In het hele Gasthuis is WiFi aanwezig en kun je overal je eigen muziek draaien met het Sonos systeem. En als de inspirerende beelden, mooie teksten of stilstaande klokken even niet meer werken is er altijd nog een TV in de woonkamer ….

Verhuur

Weekendverhuur

Het Gasthuis en de Dependance zijn in het weekend te huur. Het is heel geschikt voor een familieweekend of weekend met vrienden. Hoe leuk is het om met een grote familie alle kinderen de Dependance aan te bieden en als gezin in het Gasthuis te verblijven? Ook maken regelmatig (management)teams in het weekend gebruik van het Gasthuis om inspiratie om te doen of verder te bouwen aan een sterk team.

Om het Gasthuis te huren in het weekend (mogelijk vanaf vrijdagavond tot en met zondagmiddag), vragen we 875 euro per nacht voor het Gasthuis voor een verblijf van 8 personen. Voor de Dependance vragen we 650 euro per nacht voor een verblijf van 8 personen. Voor elke persoon boven de 8 (of 16 inclusief Dependance), vragen we 20 euro extra tot een maximum van 8 respectievelijk 14 extra personen. De kosten voor schoonmaak en gebruik bedlinnen komen hier nog bij.

Wanneer je voor 2 nachten reserveert krijg je 20% korting op de huurprijs.

Bij aankomst zullen de bedden opgemaakt zijn en ligt er voor iedereen een handdoek klaar.

Voor het gebruik van de sauna en fitness vragen we 75 euro.

Inspirerende lokatie

Ook voor management- en directieteams, bestuurders of professionals is het Gasthuis de ideale locatie om op inspirerende wijze in beweging te komen. Of het nu gaat om strategiebijeenkomsten, brainstormsessies, masterclasses of workshops voor specifieke doelgroepen. Ook voor opleidingen en trainingen is het Gasthuis Pur Sang uitermate geschikt.

Ben je op zoek naar iets anders dan een sterrenhotel, naar een bijzondere en inspirerende locatie, naar een omgeving die bijdraagt aan een vruchtbaar proces? Naar een plek die je uitnodigt om ‘waarom’ vragen te stellen in plaats van de ‘wat’ en ‘wanneer’ vragen? En wil je grote issues klein houden? Dan is Gasthuis Pur Sang de ideale uitvalbasis voor een memorabele bijeenkomst waarbij ‘out off the box’ denken en doen vanzelfsprekend is en mensen in beweging brengt, letterlijk en figuurlijk.

Activiteiten

Golfen

Een weekendje golfen met vrienden of familie? In en vlakbij de Betuwe Langhe zijn binnen 20 minuten een 3-tal mooie golfbanen: midden in de Betuwe de 27 holes baan de Batouwe in Zoelen (dichtbij Tiel), de 18 holes baan van Golfclub Heelsum en de golfbaan landgoed Welderen in Elst. Op 35 minuten rijden bevindt zich Het Rijk van Nijmegen.

Eten en drinken

Het Gasthuis heeft een grote keuken. Gezellig om samen te koken. Geen zin om te koken, laat je lunch of diner cateren en geniet met z’n allen aan de grote tafel. Of laat je barbecue verzorgen en geniet ervan in de tuin. We helpen je graag met het vinden van een goede cateraar.

Je kunt je ook laten verwennen bij Herberg De Engel. Dit restaurant ligt prachtig aan de Waal en is op loopafstand van het Gasthuis.

Ben je een wijn liefhebber,  breng dan een bezoek aan het Betuws wijndomein in Erichem. Naast dat ze prijzen winnende wijnen maken, bieden ze ook evenementen aan variërend van een workshop wijn maken tot picknicken op het wijndomein.

Verkoeling

Bij mooi weer is met een bootje over de Linge varen of kanoen heel leuk om te doen.

Is het heel warm, dan kan je in de omgeving afkoelen bij een van de zwemplassen zoals De Put in Heteren, het strandpark Slijk-Ewijk of bij de Lentse Plas. Of breng een bezoek aan De Beldertbeach in Zoelen, waar meerdere activiteiten te doen zijn.